donderdag

01 januari

Twee keer per jaar Festival De Keuze

keuze nieuws

Met ingang van seizoen 2015/2016 is Festival De Keuze opgedeeld in twee edities: één in september en één in maart, gedurende telkens vijf dagen. In september blijft Festival De Keuze in de Rotterdamse Schouwburg en in maart gaat Festival De Keuze Op Locatie met bijzondere voorstellingen de stad Rotterdam in. Beide edities laten intrigerend en inspirerend theater van over de hele wereld zien.

Festival De Keuze is het jaarlijks terugkerende theater-, dans-, en performancefestival dat in Rotterdam een verscheidenheid aan eigenzinnige kunstenaars van over de hele wereld presenteert. Vanaf komend seizoen dus twee keer per jaar.

In september bevolken de kunstenaars van Festival De Keuze alle hoeken en gaten van de Rotterdamse Schouwburg, in maart dringt Festival De Keuze Op Locatie met bijzondere voorstellingen door in de poriën van de stad.

Met bijzondere voorstellingen, stevige muziek, goed eten, feest, gesprekken en ontmoetingen met onze internationale gasten belooft het festival uitdagende ontmoetingen. Het festival nodigt theatermakers uit die de urgentie voelen om iets over de wereld te zeggen. Of ze nu expliciet politiek geëngageerd zijn of meer persoonlijk betrokken, hun werk is altijd weerbarstig en eigenzinnig in vorm en inhoud. We gaan langdurige samenwerkingsverbanden aan en presenteren in september kunstenaars, die in maart terugkeren.

Half augustus 2015 is de volledige programmering bekend van Festival De Keuze, maar we lichten alvast een tipje van de sluier.

 

Go down, Moses
Festival De Keuze opent op woensdag 23 september in de Grote Zaal met Go down, Moses van de Italiaanse theatermaker Romeo Castellucci. Aan de hand van het levensverhaal van de profeet Mozes denkt Castellucci na over onze samenleving, niet door Mozes voor te stellen als een concreet personage maar in een aaneenschakeling van tableaus en symbolen.

Castellucci, een van de grote namen in het Europese avant-gardetheater, was al tweemaal te gast op Festival De Keuze: met BR.#4 in 2005 en met Hey girl in 2007. BR.#4 was een deel van de Tragedia Endogonidia, waarin Mozes ook al een van de terugkerende personages was.
casta


Suite n°2
Joris Lacoste komt terug met een gesproken suite uit zijn L’Encyclopédie de la Parole. Vorig jaar was Suite n°1 – ABC de openingsvoorstelling op Festival De Keuze 2014. Dit jaar is Suite n°2 te zien, een dynamische selectie van fragmenten uit de eigen collectie door vijf solisten. Suite n°2 dompelt je onder in een wereld van woorden.
lacoste


Helpdesk
Wunderbaum is vier dagen op Festival De Keuze te zien met hun nieuwste auditieve voorstelling Helpdesk. Bezoekers duiken met een interactief koptelefoonsysteem in het leven van de versplinterde realiteit van een helpdesk telefoniste die voor haar klanten voortdurend andere identiteiten aanneemt en steeds andere specialisaties beheerst.

 

Festival De Keuze woensdag 23 t/m zondag 27 september

Romeo Castellucci Go down, Moses woensdag 23 t/m donderdag 24 sep.

Wunderbaum Helpdesk woensdag 23 t/m zaterdag 26 sep. (meer speeldata buiten Festival De Keuze)

Joris Lacoste Suite 2 donderdag 24 t/m vrijdag 25 sep.

In augustus 2015 lanceren we het volledige programma van Festival De Keuze

 

Festival De Keuze Op Locatie woensdag 16 t/m zondag 20 maart

In september 2015 lanceren we (een gedeelte van) het programma van Festival De Keuze Op Locatie