donderdag

01 januari

Festival De Keuze is op zoek naar kinderen van 8 tot 11 jaar voor Blind Cinema

 

Britt nieuws

Meld je snel aan!

 

// omschrijving Blind Cinema

In een theaterzaal in de Rotterdamse Schouwburg zit het publiek geblinddoekt. Achter elke rij bezoekers zit een rij kinderen die fluisterend door een soort toeter een film beschrijven die alleen zij zien (zie foto hieronder). De film is uiteraard zeer geschikt voor een jong publiek en is een collage van bewegend beeldmateriaal. Hij is speciaal voor deze voorstelling ontwikkeld op basis van onderzoek naar blindheid en tests met kinderen in deze leeftijd. Begeleid door de soundtrack zonder tekst doen de kinderen een poging om wat ze op het scherm zien te vertellen aan de volwassenen. Samen ontdekken we zo de grenzen en mogelijkheden van onze taal.

De kinderen zien de film tijdens de voorstelling voor het eerst. Elk optreden is daarom telkens met een nieuwe groep kinderen en wordt voorafgegaan door een workshop.

 

 // workshop

In de workshop onderzoeken we met de kinderen hoe het is om niet te kunnen zien en hoe je beelden kunt oproepen in andermans gedachten. De kinderen leren hoe je beelden kunt beschrijven ter voorbereiding op de voorstelling. De workshop wordt georganiseerd door de professionele regisseuse Britt Hatzius zelf, in samenwerking met een assistent die Nederlands spreekt, en medewerkers van Festival De Keuze.

De workshop duurt ongeveer 2,5 uur (excl. een speciale preview  van maximaal 20 minuten voor de ouders/docenten/mentoren die de kinderen komen ophalen).

Elke groep bestaat uit ongeveer 20-30 kinderen. Theaterervaring is niet vereist, het is geschikt voor alle kinderen.

// het festival

Festival De Keuze is het jaarlijks terugkerend theater-, dans-, en performancefestival dat in Rotterdam een grote verscheidenheid aan eigenzinnige kunstenaars van over de hele wereld presenteert van 23 t/m 27 september 2015.

// wanneer

Groep 1

Workshop:         zondag 20 sept. 10u00 – 14u00 (incl. lunch)

Voorstelling:      zaterdag 26 sept. 14u30 verzamelen, 15u30 aanvang (duur 50 minuten)

Groep 2

Workshop:         woensdag 23 sept. 13u00 -17u00 (incl. gezonde snack)

Voorstelling:      zaterdag 26 sept. 18u00 verzamelen, 19u00 aanvang (duur 50 minuten)

Groep 3

Workshop:         zaterdag 26 sept. 10u00 – 14u00 (incl. lunch)

Voorstelling:      zondag 27 sept. 14u00 verzamelen, 15u00 aanvang (duur 50 minuten)

// waar

Rotterdamse Schouwburg, Schouwburgplein 25 in Rotterdam

// contact

Meld je aan vóór vrijdag 4 september en vermeld hierbij de groep van je voorkeur.

Festival De Keuze

Winke Rintjema (producent)

winke@rotterdamseschouwburg.nl

010 – 4044165

06 – 18691383

www.festivaldekeuze.nl

 

Britt Hatzius

www.britthatzius.co.uk

 

*Het is van belang dat de toezegging om deel te nemen serieus wordt genomen door zowel de kinderen, leerkrachten / mentoren als ouders. Het is een superleuke ervaring om mee te maken, maar vraagt ook om tijd en aandacht.