donderdag

01 januari

Druk bezochte voorstellingen op Festival De Keuze

5

Van woensdag 23 september t/m zondag 27 september bezochten 4.500 bezoekers de 15e editie van Festival De Keuze. De voorstellingen in de Rotterdamse Schouwburg, de Ro Theater Zaal, de installaties op het Schouwburgplein maar ook de Kruidenfietsroute en concerten werden vijf dagen lang goed bezocht en waren vaak uitverkocht.

Festival De Keuze en de Rotterdamse Schouwburg kijken terug op een zeer succesvol festival, wat dit jaar voor het eerst opgesplitst werd in twee edities per seizoen. Publieks- en persfavorieten waren het Carry Inn Project van Akumanoshirushi, Blind Cinema van Britt Hatzius, de Waterbar van het Museum of Water en Helpdesk van Wunderbaum. Met bijzondere voorstellingen, stevige muziek, goed eten, feest, gesprekken en ontmoetingen met internationale gasten heeft het festival vele uitdagende ontmoetingen waar gemaakt.
Daar waar het Japanse architecturale Carry-Inn-Project deze Festival De Keuze editie de Rotterdamse Schouwburg werd binnen gedragen brengt het Engelse project Dominoes Festival De Keuze in de 2e editie van dit seizoen, 16 t/m 20 maart 2016, spectaculair naar buiten. Over een parcours van 1,5 kilometer in de openbare ruimte worden metershoge dominostenen geplaatst. Zo ontstaat een verbindingsproject tussen bezoekers, die het parcours overeind houden tot het startsein klinkt voor het domino-effect. Het parcours begint of eindigt idealiter bij de Rotterdamse Schouwburg en loopt door het centrum van Rotterdam.
De voorstellingen van Festival De Keuze in maart spelen allemaal op diverse locaties in de stad.