donderdag

01 januari

Festival De Keuze stopt

Na 16 jaar komt er een einde aan Festival De Keuze, het theater-, dans-, en performancefestival. 

Met de komst van Theater Rotterdam wordt Festival De Keuze hervormd tot een nieuw radicaal label. Het festival werd ooit bedacht om spanning te zetten op de programmering van de Rotterdamse Schouwburg. “Omdat Theater Rotterdam in feite één groot festival wordt, is het de vraag wat de betekenis van Festival De Keuze moet zijn en hoe we in het nieuwe Theater Rotterdam tegenkracht tegen onszelf organiseren,” aldus artistiek directeur Ellen Walraven.

Keuze 2003 Keuze 2004 Keuze 2005 Keuze 2006 Keuze 2007 Keuze 2008 Keuze 2009 Keuze 2010 Keuze 2011 Keuze 2012 Keuze 2013 Keuze 2014 Keuze 2015 Keuze 2016

Festival De Keuze vindt zijn oorsprong in De Internationale Keuze van de Rotterdamse Schouwburg. Het maakte nationaal en internationaal naam en wordt beschouwd als richtinggevend en invloedrijk. Kunstenaars van over de hele wereld, die zelden in Nederland te zien zijn, worden gepresenteerd in een omgeving waar kunst, reflectie, educatie en debat samen komen. Met vele festivals en huizen in de wereld en ook met kunstvakopleidingen en partners in de stad is een levendige band ontwikkeld voor uitwisseling en coproductie. Voor oprichter Annemie Vanackere en huidige programmeur Judith Blankenberg betekende Festival De Keuze de opstap naar een mooie vervolgcarrière bij respectievelijk Hebbel am Ufer in Berlijn en Grand Theatre en Noorderzon Performing Arts Festival in Groningen.